[ 02 ] migająca spiralka w TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rossi
    Classic
    • 2010
    • 38

Trzeba przybyć na spota umyć wszystkie skody stojące na parkingu przed cafe66, opluć mazdy :diabelski_usmiech oraz postawić po pizzy wszystkim przybyłym no i na końcu podpisać cyrograf własną krwią :diabelski_usmiech

A tak na poważnie to trza przybyć na spota i jakaś wlepa się znajdzie
  • czyzyk64
    Elegance
    • 2008
    • 866

Witam.
    Miałem dzisiaj taki dziwny przypadek:
    Jadę sobie moją oct 2 , musze nadmienić że duży korek i co chwilie stawałem , potem 1 i 2 i znowu stop. Silnik napewno się dobrze zagrzał ( TDI 105 km) , a tu nagle bez przyczyny słysze gong , a na szafie zapaliła się spiralka na zółto i miga , cała reszta była ok. . ponieważ jechałem w tunelu nie mogłem wyłączyć auta, po chwili gdy ruszyłem bez przstanków , spiralka zginęła i wszystko było ok.
    Czy ktoś może mi podpowiedzieć co się działo, czy trzeba sie jakoś tym specjalnie martwić??

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

czyzyk64, sprawdź czy nie masz problemu ze światłami stopu :?:

[ Dodano: Pon 22 Gru, 08 14:59 ]
      może to Ci pomoże:

niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę, ale w O2 jest chyba podobnie

[ Dodano: Pon 22 Gru, 08 15:09 ]
      Zamieszczone przez czyzyk64
      myslę że ta spiralka to coś od silnika.
      spiralka to wstępne żarzenie :szeroki_usmiech
      przeczytałeś link co Ci podesłałem :idea:
      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• czyzyk64
        Elegance
        • 2008
        • 866

wielkie dzieki, zobacze co z tymi światłami.
        Tak szczerze , to w zyciu bym na to nie wpadł.
        jeszcze raz dzieki za podpowiedz.

Komentarz

• zurcio
          RS
          • 2008
          • 2046

oho :shock: , a gdzie podział się Twój drugi wpis :?: :diabelski_usmiech
          Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• czyzyk64
            Elegance
            • 2008
            • 866

pośpieszyłem sie z opinią, ale błąd szybko naprawiłem.
            Pozdrowionka

[ Dodano: Sob 27 Gru, 08 15:09 ]
            sprawdziłem wszystkie światła i są ok.
            tak sobie myślę , czy zapalanie się tej spiralki może być oznaką zuzytych klocków hamulcowych??
            Bo wiem że mam już cienkie/

[ Dodano: Nie 04 Sty, 09 15:03 ]
            powracam do tej biednej spiralki.
            Dzisiaj pojechałem na przejażdzke i po około 50 km naciskam hamulec , a tu znowu gong i spiralka zaczyna mi migac pokazał się też komunikat " Eingine fault Workshop " zauwazyłem że dzieje się to gdy wcisne hamulec, sprawdziłem żarówki i wszystko ok. ktoś kiedyś mówił o czujniku światła stop, może to to??? tylko gdzie to jest może jakiś rysunek lub zdjęcie, czy tą częśc można wymienić samemu? i czy jest to drogi element??
            Dzięki za wszelkie podpowiedzi bo sczerze to juz zaczyna mnie ta spiralka denerwować.

[ Dodano: Nie 18 Sty, 09 12:17 ]
            nareszcie koniec z tą mrugającą spiralką.
            U mnie winą był czujnik stopu, który nastepnie rozebrałem i okazało się iż wewnątrz ułamany był element powodujący zwieranie styków.
            Kupiłem nowy czujnik wyłącznika STOP w ASO cena 40 zł., o taki jak na obrazku o nr katalogowym
            1C0945511ARDW ( nadmieniam że mam OII) ale myślę że do innych tez by pasował.
            Trzeba uważać przy montażu , odpowiednio włozyć i przekręcić w prawo , ( można coś zepsuć) Ja po wstawieniu nowego zdziwiłem się , że nie działał , ale po ponownym założeniu juz wszystko było OK.:
            Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...